Lupa
Obsah Obsah
Portál

Brněnské Nakladatelství CESTA slaví 25. výročí založení

Datum publikace13. 9. 2015, 11.42
TiskTisk

Brněnské Nakladatelství CESTA letos slaví 25. výročí od svého založení. Slavnostní setkání s jeho autory proběhne 23. září 2015 od 17.00 hodin ve farním sále u svatého Jakuba v Brně (Jakubská 11).

Brno: Nakladatelství Cesta vzniklo v roce 1990 v Brně a navázalo na původně samizdatovou činnost v oblasti křesťanské literatury. Začínalo jako podnik rodinného typu a jako nezávislá rodinná firma manželů Pospíšilových funguje v téměř nezměněné podobě už 25 let.  Po dobu své existence obohatilo nakladatelství knižní trh mnoha významnými tituly a výraznými autory, kteří se mnohdy rekrutovali z řad rodinných přátel. Svou prvotinu zde vydal např. P. Marek Vácha (Tančící skály, 2003), P. František Lízna (Musím jít dál, 2005) nebo Max Kašparů (Hovory o sobě, 1990).

Jak říká vedoucí nakladatelství Ing. Iva Pospíšilová: 'Cesta vydává především literaturu křesťanskou a odbornou literaturu pro psychology (se zaměřením na logoterapii). Každoročně nabízí také kalendář vytvořený ve spolupráci s Radiem Proglas a TV Noe. Ke dni 10. srpna 2015 vyšlo v nakladatelství 277 titulů, z toho 147 od českých autorů a 130 knih přeložených z angličtiny, němčiny, italštiny, španělštiny a polštiny. V současnosti je v nabídce 174 titulů, připravujeme asi deset titulů ročně. Snažíme se vybírat knihy pro hledající přemýšlivé lidi.'

I když je nakladatelství malé, knihy pravidelně vyhrávají v anketách o dobrou knihu v Katolickém týdeníku a mají velký úspěch jak u čtenářů, tak u odborníků.

Veškerou produkci nakladatelství mohou čtenáři najít v brněnském knihkupectví Cesta naproti kostelu sv. Jakuba. Jde o obchod ekumenický s nejrozšířenějším sortimentem křesťanské literatury v Brně a je místem ne jen prodeje, ale také místem setkávání. Je to knihkupectví, které po léta funguje na osobním přístupu k zákazníkovi, zaměstnanci knihy znají, dovedou poradit a lidé se zde proto rádi a často vracejí.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou