Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 34/2015

Datum publikace18. 8. 2015, 11.32
TiskTisk

Co přináší další letní Katolický týdeník? Obsáhle se věnuje aktuálnímu tématu letošního léta, kterým se stal osud běženců přicházejících do Evropy či křesťanů na Blízkém východě. Hlavní téma je tentokráte nazváno stručně a jasně: Farářovi spolupracovníci. Léto je prý obdobím svateb, takže i na toto téma se nový KT zaměřil. Příloha Doma se pak snaží odpovědět na otázku: Umíme hospodařit ekologicky?

S běženci v sousedství. Jak se žije Čechům v sousedství uprchlických táborů a jak běžencům pomáhají tuzemští křesťané, zjišťoval redaktor Tomáš Kutil.

Letní putování? Třeba do Vídně. Není daleko a po stopách sv. Klementa Marie Hofbauera zájemce provedou místní redemptoristé.

Třikrát o křesťanech z Ninivské pláně. Věřící křesťanských církví z oblastí terorizovaných Islámským státem prosí o pomoc. Například o tu s výstavbou nového kostela.

TÉMA: Farářovi spolupracovníci. Farní rada, květinářka, sbormistryně, varhaník. Pomocníků je ve farnosti potřeba víc než dost. Jak si je udržet a jak spolu dobře vycházet, nad tím jsme se zamysleli na tematické dvoustraně.

Slunečné léto je časem svateb. Léto přeje svatbám. Bereme se v kostele? A ve kterém? Co se sluší obléknout na církevní svatbu? A jaké kuriozity lidé někdy žádají? Čtěte tematickou reportáž.

Perspektivy: Uprchlíci v Evropě a Wintonova mise. Přítomnost běženců v Evropské unii otevírá nepříjemné otázky. Některé z nich si možná musel zodpovědět i sir Nicholas Winton, když za nacismu pomáhal přežít stovkám židovských dětí. Nejde o falešný příměr.

Doma: Umíme hospodařit ekologicky? České domácnosti nejsou k životnímu prostředí lhostejné. Záleží ale na okolnostech, nakolik se v důsledku chovají šetrně.

… a mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou