Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Úvahy o rodině ke Světovému setkání rodin ve Filadelfii

Datum publikace4. 9. 2015, 13.05
TiskTisk

Úvahy o rodině inspirované tématy Katecheze k nadcházejícímu Světovému setkání rodin ve Filadelfii je možné najít na internetových stránkách Národního centra pro rodinu ČBK  www.rodiny.cz. Doporučujeme. 

Brno: 'Rodina, manželství, láska, sexualita, výchova dětí, vztahy – toto jsou témata, o kterých můžeme denně číst v různých periodikách, odborných publikacích, na internetu, témata, o kterých se vedou celospolečenské diskuse i běžné hovory lidí. Hledají se řešení palčivých otázek, z bezradnosti se často pouze konstatují negativní jevy. Z tohoto pohledu zní motto letošního setkání ve Filadelfii: ´Naším posláním je láska: rodina plná života téměř jako provokace. Láska jako poslání našeho života, jeho motor, zdroj radosti v rodině, která se šíří dál,' říká ředitelka Národního centra pro rodinu (NCPR) Marie Oujezdská.

Přípravná katecheze ke Světovému setkání rodin, které připravilo NCPR se snaží ukázat krásu ideálu křesťanského manželství a rodiny. 'Cílem úvah je povzbudit na příkladu aktuálních témat dotýkajících se české rodiny ke konkrétní práci s ideálem: nebát se přiznat si nároky, vlastní selhání nevyjímaje, a přitom počítat s tím, že křesťanství je ´šité na míru životu ve všedních a obtížných situacích. Garantem pravdivosti ideálu není totiž jen dobře míněná či tradicí odzkoušená myšlenka, ale, jak Katecheze zdůrazňuje, živá přítomnost každou rodinu doprovázejícího Boha, ' doplňuje Marie Oujezdská.

Více na stránkách Národního centra pro rodinu, www.rodiny.cz.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou