Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 37/2015

Datum publikace11. 9. 2015, 12.39
TiskTisk

O čem píše Katolický týdeník, který se již dostává na vaše stoly? Tématem je odpověď na otázku: Kam až sahá svoboda naší volby? Číslo se věnuje i navracení lesů cisterciákům či píše o aktuálních změnách daných papežem Františkem. V Perspektivách naleznete rozhovor s kardinálem Dominikem Dukou o nadcházejícím NEKu. Pozornost je např. věnována i nadcházející papežské cestě do USA.

František rozhodl, že po dobu trvání Svatého roku Božího milosrdenství mohou všichni kněží ženám, které podstoupily umělý potrat, udělit ve zpovědi rozhřešení, aniž k tomu potřebují další pověření. Dosavadní praxe v církvi byla totiž jiná. Více v novém vydání KT.

Cisterciákům se vrací lesy. Jinde rozhodne soud. Pozemkový úřad by měl do konce letošního roku vrátit vyšebrodským cisterciákům 4 000 hektarů lesa. Jako prvnímu řádu v Česku se jim podařilo rozptýlit podezření úřadů, že jejich majetek stát konfiskoval v souladu s Benešovými dekrety.

Téma: Kam až sahá naše možnost volby? Bůh ví všechno. A my, poučeni minulostí, činíme svá rozhodnutí a kroky právě teď s vyhlídkou a nadějí v budoucnost. Tak jsou rozdané karty. Jsme tedy skutečně svobodní?

Perspektivy: Národní eucharistický kongres se blíží. KT otiskuje celostránkový rozhovor kardinálova tajemníka P. Milana Badala právě s českým primasem Dominikem Dukou o významu této události.

Perspektivy: Zazní na Kubě jasné slovo? S pražským světícím biskupem Václavem Malým, znalcem poměrů na Kubě, jsme se zamýšleli, jak Františkova apoštolská cesta ovlivní církev na „ostrově svobody“.

Rozhovor s P. Jamesem Manjackalem. Charismatický kněz z Indie podniká už mnoho let evangelizační cesty po celém světě a je znám svými dary uzdravování. V říjnu povede v Brně další duchovní cvičení, která se uskuteční na podporu Národního eucharistického kongresu. KT poskytl exkluzivní rozhovor.

Doma: Do nového školního roku. „Vzbudit děti, připravit svačinu, dovést děti do školy, zaplatit kroužky, obědy, příspěvky, nakoupit, uvařit, vyzvednout děti, zaběhnout pro cvičky, na hřiště, připravit večeři,“ popisuje první školní dny se svými potomky paní Klára. Zkrátka denní slalom. Prvním dnům školy a jak je přežít. Právě tomu se věnuje téma rodinné přílohy Doma.

Papež poprvé míří do USA. Františkova cesta do Spojených států vzbuzuje na straně Američanů vlny souhlasu i nesouhlasu. Na severoamerickou půdu má papež vstoupit 22. září, poprvé ve svém životě.

… a mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou