Lupa
Obsah Obsah
Portál

Pozdrav papeže biskupům shromážděným ve Svaté zemi

Datum publikace11. 9. 2015, 23.30
TiskTisk

Ve dnech 11. - 16. září 2015 se více než tři desítky evropských biskupů účastní ve Svaté zemi plenárního zasedání Rady evropských biskupských konferencí. Přítomen je také kardinál Dominik Duka. Publikujeme v plném znění pozdrav, který poslal účastníkům papež František.

Jeho Eminenci kardinálovi Péterovi Erdö,

arcibiskupovi Ostřihomi-Budapešti, předsedovi Rady evropských biskupských konferencí

Obracím se s bratrským pozdravem a přáním na Vás i všechny členy Rady evropských biskupských konferencí, shromážděné od 11. do 16. září 2015 ve Svaté zemi. Jelikož se zamýšlíte nad životem církve ve vašich zemích, modlím se, aby byl společně strávený čas především zvláštní dobou modlitby a solidarity. Ať vás odpočinek v Pánu obnoví ve svatosti života a v apoštolské horlivosti vůči těm, kdo jsou svěřeni do vaší péče. Kéž také oživí svěžest evangelia, z něhož 'vyrůstají nové cesty, tvořivé způsoby, jiné výrazové formy, výmluvnější znamení, slova nabitá novým významem pro dnešní svět'. (Evangelii Gaudium, 11). Zvláště svěřuji do vašich modliteb nadcházející všeobecnou synodu, aby církev dokázala se stále větší naléhavostí a velkorysostí odpovědět na potřeby rodiny. Prosím Marii, naší Matku, o přímluvu a ze srdce posílám každému z vás své apoštolské požehnání jako záruku moudrosti a síly v Ježíši Kristu, našem Pánu.

Papež František

 

(foto: Zahajovací modlitba k Duchu svatému, (C) Andrea Krogmann )

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou