Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel olomoucký soudní vikář Mons. František Polášek

Datum publikace13. 9. 2015, 21.30
TiskTisk

Ve věku 81 let zemřel v neděli 13. září 2015 v Olomouci po těžké nemoci Mons. doc. ICLic. František Polášek Th.D., papežský prelát a soudní vikář Interdiecézního soudu v Olomouci. Rozloučení se zesnulým se uskuteční v pátek 18. září od 14.00 hodin v katedrále sv. Václava a jeho tělo bude poté uloženo na olomouckém Ústředním hřbitově.

Olomouc: Mons. František Polášek se narodil 28. června 1934 v obci Nevšová, farnost Slavičín. Kněžské svěcení přijal 27. června 1965 v Litoměřicích.

Působil v duchovní správě v Místku, Šumperku, Bratrušově, Střílkách, Chvalnově, Stupavě a Holešově, Rymicích a Třeběticích.

U Interdiecézního soudu v Olomouci byl od roku 1982 soudcem, od roku 1989 viceoficiálem a od roku 1998 soudním vikářem.

Na Cyrilometodějské teologické fakultě v Olomouci učil od roku 1992 do roku 2006. V roce 1994 se stal členem Metropolitní kapituly u sv. Václava v Olomouci, v arcidiecézi olomoucké byl od roku 1998 členem kněžské rady a členem Sboru konzultorů.

Soubory ke stažení

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou