Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Brožura se sborovými skladbami má zvýšit úctu k Eucharistii

Datum publikace17. 9. 2015, 16.37
TiskTisk

Jako významná publikace k prožívání roku Národního eucharistického kongresu byl počátkem září vydán první díl výběru sborových eucharistických skladeb ze světové i české národní tvorby. Publikaci Panis angelicus připravilo Katedrální vzdělávací středisko liturgické hudby a zpěvu v Olomouci a vydala ji Matice cyrilometodějská.

Olomouc: Výběr obsahuje celkem 20 skladeb, mezi nimi například díla G. P. da Palestriny, Ch. Gounoda, F. Schuberta, J. Grubera a dalších autorů. Součástí jsou i nově zkomponovaná díla současných českých skladatelů.

Olomoucký arcibiskup Jan se rozhodl věnovat první sešit každému chrámovému sboru v diecézi k oživení sborové činnosti a eucharistické úcty. Více než dvě stovky publikací tak byly ve čtvrtek 10. září 2015 na společné schůzi předány děkanům, jejichž prostřednictvím se dostanou ke sbormistrům.

Publikaci si lze zakoupit v Matici cyrilometodějské, která nyní pracuje i na vydání druhého dílu. Ten by se měl na pultech objevit v průběhu října.

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou