Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Program NEKu 2015: je z čeho vybírat

Datum publikace18. 9. 2015, 11.59
TiskTisk

V těchto dnech již můžeme pracovat s kompletním programem vrcholu Národního eucharistického kongresu 2015 (NEK 2015), který bude ve dnech 16. a 17. října hostit Brno. Co nabízí? Na co se můžeme těšit? Kde naleznu víc? Odpovědi snad naleznete v tomto článku.

Brno: Celé dvoudenní dění v jihomoravské metropoli je rozděleno do čtyř základních bloků, kterými jsou: Konference o Eucharistii, koncert Podané ruce, doprovodné programy a hlavní mše na nám. Svobody spojená s následným eucharistickým průvodem na Zelný trh.

Konference o Eucharistii začíná ve čtvrtek 15. října mší svatou v brněnské katedrále od 10.30, pokračuje až do pátku na BiGy. Každá diecéze vysílá 20 zástupců, z řad laiků i kněží.

Koncert Podané ruce proběhne v pátek 16. října od 17.30 na nám. Svobody. Vystoupí Pavel Helan, Espé či The Tap Tap.

Doprovodné programy se v brněnských kostelech uskuteční v pátek 16. odpoledne a večer, ale i v sobotu 17. po skončení hlavního sobotního programu, tedy odpoledne 17. října.

Hlavní mše na náměstí Svobody a eucharistický průvod na Zelný trh. V sobotu 17. října 2015 budou otevřeny sektory v Brně na náměstí Svobody od 8 hod.; v době 9–10 hod. je předprogram Biskupského gymnázia ze Žďáru nad Sázavou pod vedením P. Jana Davida, SAC (písně, modlitby kněží, svědectví). Od 10.30 hod. se uskuteční mše svatá, kterou celebruje papežský legát kardinál Paul Cordes, emeritní předseda Papežské rady Cor Unum.

Po mši svaté ve 12.30 hod. bude eucharistický průvod, jehož čelo budou tvořit kromě otců biskupů, kněží, jáhnů a ministrantů také řeholní sestry, krojovaní, tedy ti, kteří v objednávce vstupenky patří do kategorii A, B, C. Vstupenky na tuto bohoslužbu se objednávají za jednotlivé farnosti či komunity na webu: www.nek2015.cz.

Pro dny od 8. do 16. října bude připravena společná novéna, jako příprava; na webu NEKu by měla být ke stažení do 2. října.

Organizátoři nabízí jednoduché přespání v tělocvičně ve vlastním spacáku; podrobnosti budou předem přihlášeným zaslány do 12. října 2015. Přihlašovací formulář: http://goo.gl/forms/MbKYz9UA2k.

Podrobnější program hledejte v příloze nebo na www.nek2015.cz.

Soubory ke stažení

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou