Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

S papežem se v Americe setká i rodina z Valašska

Datum publikace17. 9. 2015, 15.30
TiskTisk

Na setkání s tisíci křesťanských rodin z celého světa a také s papežem Františkem tento týden do USA vyrazili Kunderovi z Lužné u Vsetína. Pětičlennou rodinu na cestě, jejíž hlavní náplní je účast na Světovém setkání rodin ve Filadelfii (22.–27. září 2015), doprovází vsetínský děkan P. František Král.

Olomouc: „Na cestu se vydáváme díky Božímu řízení,“ říkají s úsměvem manželé Karel a Jana Kunderovi a vysvětlují: „Oslovil nás P. František Král.“ Od účasti na celosvětovém setkání rodin očekávají především vzbuzení do života z víry. „Zároveň se těšíme, že budeme spolu – každý takto strávený čas naši rodinu posune vždy o kousek vpřed,“ dodávají manželé, kteří vychovávají dva syny (17 a 14 let) a šestiletou dceru.

Právě ty by přitom, jak doufají, mohla tato cesta oslovit nejvíc. „Byli bychom rádi, kdyby se nebáli jezdit na podobná setkání sami, nebo i se svými budoucími rodinami. Sdílení víry je moc důležité a potřebuje ho i svět kolem nás,“ jsou přesvědčeni manželé. Sami prý už podobná setkání zažili a zúčastnit se ho nyní i s dětmi považují za výzvu. „A taky doufáme, že děti na vlastní kůži zakusí a pochopí, jak je důležité znát cizí jazyk,“ doplňují.

Přípravy na cestu podle nich spočívaly nejen v balení kufrů, ale také ve vytrvalých modlitbách. „A nebýt jich, nikam bychom nejeli – vyskytlo se dost situací, které byly nad naše síly,“ říkají Kunderovi a popisují: „Například nám zrušili let a trvalo měsíc, než nabídli náhradní termín, dlouho jsme také nemohli najít ubytování ve svých finančních možnostech. Božím řízením se nám ale nakonec podařilo sehnat ubytování u příjemných lidí a na setkání s nimi se moc těšíme.“

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou