Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sympozium kanonického práva ve Vranově již příští týden

Datum publikace21. 9. 2015, 11.00
TiskTisk

Ve dnech 20. až 23. září 2015 proběhne ve Vranově u Brna  II. sympozium kanonického práva, nad kterým převzal  záštitu brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Sympozium organizuje  Akademie kanonického práva a je určeno především pro pracovníky církevních institucí, ale také pro další zájemce z řad kněží i laiků zapojených v pastoraci či v oblasti práva. 

Vranov u Brna: Hlavním přednášejícím na sympoziu bude kardinál Francesco Coccopalmerio, předseda Papežské rady pro legislativní texty, který bude předsedat mši ve starobrněnské bazilice v pondělí 21. září od 18.30 hodin.

Přednášky dále přednesou přední odborníci z oblasti kanonického práva z papežských úřadů a univerzit. Na programu budou aktuální témata vzešlá z podnětů papeže Františka a biskupské synody o rodině. Předmětem studia bude urychlení procesu nulity manželství; svátostná důstojnost manželství; ekonomika soudu a možnost vedení bezplatného procesu.

Program sympozia a bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách  http://www.akademie.biskupstvi.cz/.

V úterý 22. září 2015, cca od  10.30 hodin bude možné setkat se na brífinku s Mons. Coccopalmerim a Mons. Karlem Orlitou, prezidentem  pořadatelské Akademie pro kanonické právo, a to  v přednáškovém sále v 1. poschodí  Duchovního centra sv. Františka z Pauly ve Vranově u Brna. Zájemci ať se nahlásí na e-mailové adrese jandlova@biskupstvi.cz, protože Vranov je v rekonstrukci a je potřeba  zajistit  povolení k vjezdu.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou