Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 39/2015

Datum publikace23. 9. 2015, 12.52
TiskTisk

O čem píše nový Katolický týdeník? Hlavní téma je jasné: papež František na Kubě a v USA. V rámci domácího zpravodajství se věnuje jiné očekávané události, Národní svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi. A co dalšího? Stačí otevřít, a číst ...

Dlouho očekávaná návštěva papeže na Kubě. Minulou sobotu začala Františkova cesta na Kubu a do Spojených států. V čase uzávěrky KT měl první mezi biskupy za sebou zhruba polovinu svého čtyřdenního programu. O tom dosavadním přinášíme podrobné zpravodajství.

Národní svatováclavská pouť 2015. Ve Staré Boleslavi i v hlavním městě vrcholí přípravy na letošní oslavy svátku národního patrona a Dne české státnosti. Pouti, svatováclavské tematice i oslavám věnuje KT tradiční speciální Svatováclavskou přílohu.

Sant´Egidio na pikniku s migranty. Redaktorka KT se vypravila na zajímavou akci. Strávit odpoledne u řeky, něco zakousnout, popovídat si, zatancovat – takovou odpověď na „otázku migrace“ nabídla česká Komunita Sant´Egidio čekatelům na azyl z tábora v Kostelci nad Orlicí.

Startuje přihlašování na Světový den mládeţe. O slavnosti sv. Václava 28. září se mohou mladí lidé z České republiky začít přihlašovat na Světové dni mládeže v polském Krakově. Jak na to? Od svátku národního patrona se mohou registrovat na webu krakov2016.signaly.cz.

Evropští biskupové: Blízko rodinám. Minulou středu se začali ze Svaté země vracet evropští biskupové. Skončilo tam šestidenní plenární zasedání Rady evropských biskupských konferencí. Rezonovala na něm témata migrace, náboženské svobody a rodiny.

Téma: Benešovy dekrety. Letos je tomu sedmdesát let, kdy prezident Beneš podepisoval dekrety, které zásadně ovlivnily charakter naší společnosti. Jaká vůbec byla první republika?

Perspektivy: Vnášet Boha do života umírání. Zakladatelka domácího hospice Duha Jana Sieberová přibližuje svět a realitu umírání ve 21. století v České republice.

Tváře TV Noe. Televize Noe už déle než dva roky vysílá dva výjimečné publicistické cykly: politicko-společenský týdeník V souvislostech moderovaný Veronikou Sedláčkovou a měsíčník zaměřený na dění v církvi Dům nejen ze skla Ireny Pulicarové. Po letní pauze se v těchto dnech vrací na obrazovky. S oběma moderátorkami přinášíme dvojrozhovor.

… a mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou