Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 40/2015

Datum publikace29. 9. 2015, 12.26
TiskTisk

Nové číslo Katolického týdeníku se např. zaměřuje na právě skončenou cestu papeže Františka po Kubě a USA či na proběhlé svatováclavské slavnosti. Podrobněji v následující anotaci.

Papežova cesta po Spojených státech se zapíše do dějin kontinentu. Týdeník sledoval Františka při jeho pětidenní cestě po USA od Bílého domu až po setkání s bezdomovci a školáky.

Nový památník sv. Zdislavy požehnal biskup Vojtěch Cikrle v Křižanově. Světice má ve svém rodišti od minulé neděle památník. Stane se Křižanovnovým poutním místem rodin z Čech a Moravy? I to je téma pro nové číslo KT.

Národní svatováclavská pouť 2015 –Svatováclavský chorál i pro Ukrajinu. Za účasti arcibiskupských hostů z Běloruska a Ukrajiny oslavili čeští katolíci svého národního patrona.

Bernd Posselt míří do české metropole na setkání Opus Bonum. KT přináší rozhovor s mluvčím Sudetoněmeckého zemského spolku. Dorazí tento týden na břevnovské Opus Bonum.

Doma: co všechno předchází usednutí rodinky do kostelních lavic na nedělní mši? Jak se vypořádat s nedělním dramatem při odchodu na bohoslužbu a nepodlehnout stresu. Poradí zkušení matadoři.

Růženec jen pro babičky? V čem spočívá síla této prastaré modlitby? I tomu se věnuje nové číslo. Říjen je měsícem růžencovým už od vítězství nad Turky u Lepanta. Kde se vzala a co z ní můžeme těžit?

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou