Lupa
Obsah Obsah
Portál

Během synody budou v Římě relikvie sv. Terezie a jejich rodičů

Datum publikace30. 9. 2015, 13.48
TiskTisk

Od 4. do 25. října 2015 mohou věřící v Římě uctít ostatky sv. Terezie z Lisieux a jejich rodičů. Manželský pár Lous a Zélie Guérinovi  budou také během biskupské synody svatořečeni.

Vatikán: V bazilice Panny Marie Sněžné (Santa Maria Maggiore) budou moci věřící v době konání biskupské synody uctít ostatky sv. Terezie z Lisieux a jejich rodičů. Schránky obsahující relikvie budou vystaveny v boční mariánské kapli Salus populi romani.

Manželé Louis Martin a Zélie Guérinovi budou svatořečeni na Svatopetrském náměstí v neděli 18. října 2015 jako vůbec první manželé, kteří nejsou mučedníci a dojdou k celosvětové úctě oltáře společně. Podle Vatikánského rozhlasu je příznačné, že papež rozhodl, aby kanonizace proběhla během biskupské synody věnované rodině.

„Louis a Zélie svým životem ukázali, že manželská láska je nástrojem svatosti, je cestou k svatosti, po níž jdou společně dva lidé,“ říká vicepostulátor procesu svatořečení P. Antonio Sangalli: „To je podle mě dnes nejdůležitější prvek pro docenění rodiny. Nesmírně potřebujeme jednoduchou spiritualitu, která se uskutečňuje v každodenním životě.“

Relikvie budou vystaveny v kapli, kde je uctíván mariánský obraz Salus populi romani (Záchrana římského lidu). Právě zde vyzval papež František k modlitbám za synodní práce a za všechny rodiny na světě. Relikvie bude možné v době otevření baziliky, tj. denně od 7 do 19 hodin.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou