Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Během sv. roku budou v Římě ostatky P. Pia a L. Mandiče

Datum publikace2. 10. 2015, 16.40
TiskTisk

Ostatky světců, kteří se proslavili především jako služebníci svátosti smíření, budou v rámci mimořádného Svatého roku milosrdenství vystaveny ve dnech 1. – 14. února 2016 v Římě.

Vatikán: Ostatky dvou svatých kapucínů a zpovědníků P. Pia z Pietrelciny a P. Leopolda Mandiče budou během Svatého roku milosrdenství několik dní vystaveny v Římě. Vyplývá to z dopisu, který napsal řádu kapucínů jejich generální ministr Mauro Jöhri. Představený zde vyjadřuje poděkování papeži Františkovi za výběr dvou osobností, které se proslavily především slavením svátosti smíření.

Ostatky dorazí do Věčného města 1. února 2016 a dva dny budou vystaveny v bazilice sv. Vavřince za hradbami. V den svátku Uvedení Páně do chrámu (2. února) se zde bude konat modlitební vigílie s římskými řeholníky a řeholnicemi.

4. února 2016 pak budou ostatky přeneseny do chrámu Nejsvětějšího Spasitele „In Lauro“, kde se často schází modlitební skupiny inspirované P. Piem.

O den později mají být ve slavnostním procesí přeneseny do vatikánské Svatopetrské baziliky, kde budou umístěny poblíž Svaté brány. Zde zůstanou až do 14. února.

Svatý rok milosrdenství začne 8. prosince 2015 a potrvá do 20. listopadu 2016.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou