Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Běžci pomohli Hospici Anežky České

Datum publikace2. 10. 2015, 16.14
TiskTisk

V sobotu 26. září 2015 se v Červeném Kostelci uskutečnil již druhý ročník Běhu pro hospic 2015. Výtěžek z akce - téměř 74 tis. korun – pomohl vybavit pokoje v Hospici Anežky České.

Červený Kostelec: V sobotu 26. září 2015 se uskutečnil již druhý ročník Běhu pro hospic 2015, který se setkal s velkým zájmem profesionálních i neprofesionálních sportovců, mládeže i dětí z Červeného Kostelce a okolí. Běžců na všech tratích bylo celkem 395, což je o 83 více než v loňském roce. Zúčastnila se také dvojnásobná mistryně světa v běhu na 800 metrů Ludmila Formanová, která stačila startovat, běžet i rozdělovat ocenění vítězům. Dostat medaili od mistryně světa bylo pro vítěze poctou. Výtěžek této akce s podporou firemních dárců činí téměř 74 tis. korun. Peníze jsou určeny na obnovu nábytku v pokojích pro pacienty v Hospici Anežky České, který letos slouží již 20 let.  

Letošní novinkou bylo rozdělení dětských a žákovských kategorií. Pro nejmenší děti do 6 let to byla trať na 650 m, tuto trať běžely následně i děti od 7 do 9 let.
Trasa na 2 km se rozdělovala na běh mladších žáků od 10 do 12 let a starších žáků od 13 do 14 let a kategorii nad 15 let.

Prvními běžci se stali: na trati 10 km za muže obhájil první místo Milan Vlček, druhé místo obsadil stejně jako loni Martin Bárta oba ze SK Nové Město nad Metují. Oba zkvalitnili své loňské časy. Třetí se umístil náchodský kaplan Jiří Jakoubek. V ženské kategorii se umístila na prvním místě Kateřina Kramlová z Náchoda, na druhém místě Lenka Ungerová z Přerova a třetí doběhla Markéta Zeisková z Náchoda.

Trať na 5 km byla letos nejvíce obsazena. Běželo 143 žen, mužů i dětí. V ženské kategorii zvítězila Eva Vítová z SK Nové Město nad Metují, druhá Petra Lochmanová z Náchoda, třetí Petra Čerenková ze Rtyně v Podkrkonoší. Muži doběhli v pořadí Martin Šupich z Červeného Kostelce, Vítězslav Šolc z Machova a Jakub Divíšek z Lipí u Náchoda.

Trasy na 2 km v kategorii 10-12 let ovládli: Filip Harant z České Skalice, Ondřej Řehák z Červené Hory a Václav Matyska z Červeného Kostelce. Z dívek: Julie Nováková z Jilemnice, Karolína Térová ze Rtyně v Podkrkonoší a Johana Škodová z Nového Města nad Metují.

Na 2 km trase v kategorii 13-14 let zvítězili: Hynek Pacák z Hořiček, Martin Rydlo, běžící za tým Hvězda Pardubice a Jakub Hencl z Červeného Kostelce. V dívčí kategorii doběhla jako první Adéla Sádlová z SK Nové Město nad Metují, jako druhá Magdalena Kukulová  a třetí Jana Duchatschová obě z Červeného Kostelce. Zvláště výkon Adély Sádlové byl excelentní, nejrychlejšího muže ze všech dvoukilometrových kategorií předběhla o 44 vteřin!

Srdečně blahopřeji vítězům běhu,“ říká Miroslav Wajsar, ředitel Oblastní charity Červený Kostelec a dále uvedl: „Děkuji všem běžcům, dospělým i dětem, že se v tak velkém počtu zúčastnili, podpořili tak péči o nemocné v hospici a to nás velmi těší. Děkuji také všem, kteří se podíleli na organizaci běhu a i těm, kteří pomohli finančními a věcnými dary.“

Pořadatelem běhu byla Oblastní charita Červený Kostelec a start i cíl závodu byl umístěn před budovou jejího střediska volného času Háčko. Běželo se v okolí červenokosteleckých rybníků: Brodský, Špinka a Krčmařík. Dohled nad správným průběhem závodu zajišťovali pořadatelé prostřednictvím zejména členů červenokosteleckého Skautu, celkem pomáhalo 50 dobrovolníků.

Počasí běžcům přálo, během dne svítilo sluníčko, i když ráno bylo dosti chladné. Po běhu se účastníci mohli občerstvit lehkým pohoštěním v prostorách Háčka. Děti si spokojeně domů odnášely nafukovací balonek s logem běhu a někteří i medaili nebo nějakou sladkost. Ani dospělí neodešli s prázdnou. Každý běžec nalezl ve své tašce nějaký dárek. Byly to ponožky, reflexní páska nebo kšiltovka, pro každého pamětní listina a buttonek s logem běhu. 

(autor: Eva Wagenknechtová, public relations, Oblastní charita Červený Kostelec)

 

Autor článku: Zuzana Lášková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou