Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 41/2015

Datum publikace6. 10. 2015, 16.58
TiskTisk

Jakým tématům se věnuje nový Katolický týdeník? Hlavní je nasnadě: zahájená řádná biskupská synoda o rodině. Armáda ČR má nového hlavního kaplana, představí vám ho v 41. letošním čísle týdeníku. Téma: náboženský supermarket v realitě současné společnosti; ani otázka migrace nebude opomenuta.

Papež: Rodina je lék na neduhy světa. V Římě se po roce scházejí kardinálové, biskupové, teologové, manželské páry a další delegáti na synodu o rodině.

Nový vojenský kaplan P. Jaroslav Kníchal hlásí příchod. Nejvyšší představitelé armády i církví se sešli při předávání štafety ve vedení armádní duchovní služby.

Téma: náboženský supermarket v realitě současné společnosti. Při pokusech popisovat dnešní spiritualitu si vypomáháme metaforou supermarketu, kde si každý volí podle vlastního vkusu a zálib.

Křesťan a Evropa: vymírání EU migranti nezastaví. Porodnost v Evropě je čím dál nižší a postupné vymírání populace bude třeba kompenzovat imigrací. Může jej imigrace zastavit?

Perspektivy: O rodině a eucharistii. V souvislosti s Národním eucharistickým kongresem se v české církvi nově promýšlí téma eucharistie. Jaké je její místo v rodině?

Migrace má mnoho tváří. K uprchlické krizi se v uplynulých dnech vyjádřil i olomoucký arcibiskup Jan Graubner. KT přináší jeho stanovisko.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou