Lupa
Obsah Obsah
Portál

Stálá rada ČBK k modlitbám za synodu a NEKu 2015

Datum publikace8. 10. 2015, 9.49
TiskTisk

Přinášíme prosbu Stálé rady (vedení) ČBK o modlitby za probíhající synodu o rodině a pozvánku biskupů k účasti na Národním eucharistickém kongresu (NEK 2015) v Brně, který bude vrcholit již na konci příštího týdne.

Milé sestry a bratři,

obracíme se na Vás s výzvou, která se týká dvou témat těchto dní: probíhající biskupské synody o rodině a blížícího se Národního eucharistického kongresu.
Ve dnech 4. ‒ 25. října 2015 probíhá v Římě XIV. řádné shromáždění biskupské synody věnované rodině. Delegáti se věnují tématu, které je pro nás a Církev nanejvýš důležité, nebojíme se říci, že dokonce klíčové. Prosíme tedy i Vás: modlete se spolu s námi nejen za rodiny s jejich radostmi i starostmi či papeže Františka, ale také všechny synodní otce, včetně zástupce ČBK, královéhradeckého biskupa Mons. Jana Vokála.

Navíc již ve dnech 15. ‒ 17. října 2015 proběhne v Brně vrchol Národního eucharistického kongresu 2015 (NEK 2015), na který je možné se stále přihlásit. Přijeďte s námi načerpat duchovní síly, okusit plody bohatství rozmanité Církve, a také zde se pomodlit za naše rodiny i probíhající synodu. Bližší informace o programu, doprovodných aktivitách a možnostech přihlášení naleznete na http://www.nek2015.cz/. Těšíme se na setkání s Vámi.

Za to vše děkují,
kardinál Dominik Duka OP, předseda ČBK
Mons. Jan Graubner, místopředseda ČBK
Mons. František Václav Lobkowicz OPraem, člen Stálé rady ČBK
Mons. Jan Vokál, člen Stálé rady ČBK

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou