Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 42/2015

Datum publikace15. 10. 2015, 17.10
TiskTisk

Nový Katolický týdeník má tři velká témata těchto dní: probíhající řádnou biskupskou synodu o rodině, chystané plenární zasedání ČBK v Bukovanech u Kyjova a tzv. uprchlickou krizi.

Synoda: méně nářku, více důvěry. Delegáti biskupské synody nenechali na první části pracovního dokumentu nit suchou. Místo lamentací a suchopárného výčtu problémů chtějí církvi předložit pozitivní obraz rodiny. Synodě se KT věnuje hned na několika stranách.

Slovácko se těší na české a moravské biskupy. V okolí Kyjova se v příštím týdnu dramaticky zvýší výskyt biskupů na kilometr čtvereční – a to vysoko nad celorepublikový průměr. V Bukovanech i Kyjově se sejdou čeští a moravští biskupové nejen na plenárním zasedání, ale i s místními věřícími.

Téma: cizinci ve farnostech –sevřená pěst či otevřená náruč? Jak a zda se zapojují cizinci do farního života? Hovoříme mj. s biskupem Ladislavem Hučkem.

Perspektivy: Boží lid a synoda o rodině. Synoda je v plném proudu. Ještě nevíme, jaké výsledky přinese, ale jedna změna tu už je: komunikace uvnitř církve.

P. Gregor Johann Mendel příliš předběhl svou dobu. Zrození genetiky, exaktní vědy, jednoho z největších objevů je dílem řeholníka. Podařilo se právě před 150 lety.

Doma: Děti a dobročinnost. Dát nebo nedat? Kolik, kam a na co? Jak a kdy mluvit s dětmi o dobročinnosti a jak je vést k tomu, aby uměly myslet na druhé.

(zdroj: KT)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou