Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový ročník Studijně formačního kurzu začal v den 25. výročí vzniku Sekce pro mládež ČBK

Datum publikace16. 10. 2015, 16.13
TiskTisk

Již od 11. října 2015 probíhá nový ročník Studijně formačního kurzu; začal v den kdy, před 25 lety, byla založena Sekce pro mládež České biskupské konference, která kurz organizuje a zaštiťuje. V srdci jihomoravského kraje - v Blansku Češkovicích - se sešlo 57 účastníků, kteří pracují s mládeží a mají zájem prohloubit své znalosti a navzájem se obohatit zkušenostmi.

Blansko-Češkovice: Již po čtvrté se účastníci sešli v rekreačním středisku Kolpingova díla Vyhlídka v Blansku-Češkovicích, kde byla připravena řada přednášek. Studenti kurzu měli možnost vyslechnout například prof. Petra Piťhu, který mluvil o současném světě a odpovědi křesťanů za něj.

Psycholog a kněz Lukáš Engelmann oslovil účastníky se tématem specifik mužské a ženské výchovy i rozdíly mezi duchovním doprovázením a psychoterapií.

Studijně formační kurz je místem, kde se mladí lidé, kněží, řeholní sestry a všichni, kdo pracují s mládeží mohou navzájem obohatit, společně modlit, ale také odpočinout a vytvářet živé společenství církve,“ říká ředitel kurzu a ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference P. ThDr. Jan Balík, PhD. K tomuto společenství se ve středu také připojil Mons. Vlastimil Kročil, nový českobudějovický biskup. „Když je člověk mladý, musí se učit, jak vše správně prožívat. Já jsem mladý, stejně jako vy. Jsem nejmladší biskup a také se musím zorientovat a učit,“ poznamenal na začátku mše svaté, které ve středu večer předsedal.

Studijně-formační kurz Sekce pro mládež ČBK založila v roce 2002. Jeho cílem je prohloubit kompetence kněží, řeholníků, řeholnic i laiků v oblasti práce s mládeží. Kurz je dvouletý a pravidelně se ho účastní kolem 60 zájemců. Více informací na: www.cirkev.cz/cirkev-se-setkava/mladez  nebo mladez@cirkev.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou