Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež František nečekaně navštívil lidi bez domova

Datum publikace16. 10. 2015, 14.27
TiskTisk

Po skončení čtvrtečních (15. října 2015) synodních prací navštívil František lidi bez domova v ubytovně, která byla v minulých dnech otevřena v prostorách generální kurie jezuitů.

Řím: „Byl to okamžik velkého dojetí,“ píše o nečekané návštěvě Vatikánský rozhlas. Před čtvrteční 19. hodinou zavítal František do ubytovny, která byla v minulých dnech otevřena v prostorách generální kurie jezuitů v těsné blízkosti Vatikánu. Papeže přijal jeho almužník Konrad Krajewski, generální představený jezuitů Adolfo Nicolás, tři sestry Matky Terezy a zhruba třicítka hostů. „Ti s radostí přivítali papeže, který s láskou každého pozdravil a ke každému se obrátil s několika slovy sympatie a blízkosti,“ uvádí rozhlasová stanice. Setkání trvalo necelou půlhodinu.

Ubytovna, která je pojmenovaná jako „Dar milosrdenství“, se nachází v blízkosti nemocnice Svatého Ducha, několik minut chůze od Vatikánu. Otevřena byla 7. října 2015, v den památky Panny Marie Růžencové. Poskytnutím prostor chtěli jezuité odpovědět na výzvu papeže, aby byly budovy řeholníků otevřeny lidem, kteří prožívají těžkosti.

Prostory mohou v noci ubytovat až 34 lidí, o jeho chod se starají Sestra Matky Terezy. Finančně zajišťuje instituci Apoštolská dobročinná pokladna (Elemosiniera apostolica).

(ilustrační foto: CNA / Daniel Ibanez)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou