Lupa
Obsah Obsah
Portál

Čeští a moravští biskupové přijedou na Kyjovsko

Datum publikace19. 10. 2015, 16.27
TiskTisk

Bukovany u Kyjova budou ve dnech 20. a 21. října 2015 hostit 103. plenární zasedání ČBK. Biskupové zde budou jednat v rámci svého dvojdenního programu, ale setkají se i s věřícími při úterní mši svaté v kyjovském kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Bukovany: Při tomto setkání se budou účastníci informovat o aktuálním dění v církvi a seznámí se s podněty a praktickými informacemi ke slavení nadcházejícího Roku milosrdenství.

Mezi body jednání je i žádost českobudějovické diecéze o souhlas ČBK se zahájením diecézního procesu beatifikace biskupa Josefa Hloucha či otázka zapojení nového biskupa Vlastimila Kročila do činnosti komisí a rad ČBK. Přítomným biskupům a zástupcům řeholí též bude představen fotografický projekt Člověk a víra.

Na programu je pak např. i aktuální přiblížení možností zapojení Charity ČR do procesu pomoci migrantům. Nebudou chybět ani aktuality z činnosti liturgické komise ČBK, které se mj. týkají užívání nové reedice misálu, a Sekce pro mládež ČBK, která se již připravuje na Světový den mládeže 2016 v Krakově.

Kyjovská římskokatolická farnost bude biskupy z českých a moravských diecézí hostit 20. října. Se zdejšími věřícími budou slavit mši svatou od 18.00 hod., a to v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Bohoslužbě bude předsedat kardinál Dominik Duka, kázání se ujme ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz.

(spoluautor: Jiří Gračka, tiskový mluvčí Arcibiskupství olomouckého; ilustr. foto: F. Jemelka)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou