Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 44/2015

Datum publikace27. 10. 2015, 15.25
TiskTisk

O čem bude váš nový Katolický týdeník? Logicky je věnována pozornost skončené synodě o rodině či tématům z uplynulého plenárního zasedání ČBK. Nechybí ani téma dušičkové či rozhovor s M. Svatošovou.

Nové tóny ze synody. Ostře sledovaná biskupská synoda o rodině je minulostí. Tři týdny práce završeny závěrečným dokumentem. Přinášíme rozhovor s českým delegátem, biskupem Janem Vokálem.

Bude Josef Hlouch blahořečen? Biskupové schválili žádost českobudějovické diecéze o zahájení diecézního procesu beatifikace biskupa Josefa Hloucha.

Téma: Hřbitovy u nás i ve světě. V týdnu, kdy si lidé připomínají všechny věrné zemřelé, jsme se vypravili na české i zahraniční hřbitovy.

Duše v ofsajdu i v zámezí. Dušičkám se věnuje také duchovní strana. Přináší trojí inspirativní duchovní zamyšlení.

Perspektivy: Masarykův Hus a vznik ČSR. Jestliže Masarykův odboj proti Rakousku byl symbolicky zahájen na Husovo jubileum 1915, pak samotný vznik Československé republiky v roce 1918 povznesl Husa do postavení bezmála „státního světce“.

MUDr. Marie Svatošová: Nejsme na začátku, ale ani u cíle. Jako by její aktivity vydaly na několik životů. Lékařka a úspěšná spisovatelka. Neúnavná spoluorganizátorka Kurzů Alfa. Zejména ale zakladatelka hospicového hnutí v ČR. Tak je známá veřejnosti nejvíce.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou