Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pallotini ke Svatému roku milosrdenství

Datum publikace29. 10. 2015, 9.51
TiskTisk

Knihovna biskupství brněnského pořádá ve čtvrtek 12. listopadu 2015 od 17.00 hodin (Kamenná 36, Brno) přednášku P. Mgr. Wojciecha Zubkowicze, SAC ze Společnosti katolického apoštolátu (pallotini) nazvanou Boží milosrdenství aktuální nejen v Roce Božího milosrdenství. Ale pallotini připravují ke Svatému roku milosrdenství řadu dalších akcí a aktivit.

Brno: Mimořádný svatý Rok zasvěcený Božímu milosrdenství, který vyhlásil papež František, začne už 8. prosince 2015 a potrvá do 20. listopadu 2016. Místem, na které už od roku 2008 putují z celé republiky poutnicí k Božímu milosrdenství je kostel Božího milosrdenství a sv. Faustyny ve Slavkovicích u Nového Města na Moravě.

Řád pallotinů, jehož zakladatelem byl římský kněz  Vincenc Pallotti působí v naší republice od roku 2002. V roce 2006 začali pallotini ve Staré Boleslavi vydávat časopis „Apoštol Božího milosrdenství“ věnovaný úctě k Božímu milosrdenství, jehož desátý ročník bude vycházet právě v roce 2016.

Po svém příchodu do Slavkovic v roce 2009 otcové pallotini zavedli pravidelné zpovídání (každou sobotu na neděli, po celý rok, od 14.00 do 17.00) a nastartovali několik pastoračních projektů pro šíření úcty k Božímu milosrdenství. Jedním z projektů je kruh vzájemné modlitby o Boží milosrdenství (Kniha milosrdenství), ke kterému se připojilo už přes 1 600 osob z celé republiky. Důležitým projektem, který našel ozvěnu také u mladých, je každoroční pěší pouť k Božímu milosrdenství. Pouť se koná každoročně v červenci ze tří směrů: z Fulneku, z Hodonína a z Prahy.

Díky spolupráci s Radiem Proglas je možné se od října letošního roku každý druhý, třetí a čtvrtý pátek v měsíci v 15.00 hodin připojit v přímém přenosu k modlitbě Korunky k Božímu milosrdenství ze slavkovického kostela, o kterou  posluchači Radia Proglas žádali.

Svatý rok milosrdenství bude doprovázet ve Slavkovicích bohatá nabídka. Podrobný program pouti bude zveřejněn v prosinci na www.slavkovice.cz, už nyní ale otcové pallotini zvou do Slavkovic na každoroční hlavní poutě: svátek Božího milosrdenství (3. dubna 2016), pouť ke cti sv. Faustyny (8. října 2016), pěší pouť (9. - 16. července 2016), a také na poutě třetích sobot v měsíci.

Mimořádnou události, na kterou do Slavkovic zve společně s pallotiny také Česká biskupská konference, bude Pouť k Božímu milosrdenství ve Svatém roce milosrdenství, která se uskuteční v sobotu 11. června 2016. Mše svatá, jenž začne ve 14.00 hodin, bude spojená se zasvěcením Božímu milosrdenství.

Kromě těchto setkání otcové pallotini připravují pro Svatý rok milosrdenství několik publikací. K zahájení roku milosrdenství vyjde Sborník textů z druhého národního kongresu o Božím milosrdenství v roce 2014; v květnu Rozjímání k májovým pobožnostem, navazující na Boží milosrdenství a ke konci Svatého roku milosrdenství je plánované vydání knížky s rozjímáním o Božím milosrdenství pro každý den.

Pro všechny zájemce pallotini nabízejí také k zaslání obrázky milosrdného Ježíše a propagační materiály spojené s úctou k Božímu milosrdenství. Je také možné požádat otce pallotiny o duchovní obnovu, exercicie nebo přednášky.

Aktuální informace o jednotlivých projektech otců pallotinů (www.pallotini.cz) můžete najit na webových stránkách:

www.slavkovice.cz – Poutní kostel Božího milosrdenství
www.pout.cz – Pěší pouť k Božímu milosrdenství
www.knihamilosrdenstvi.cz – Kruh vzájemné modlitby o Boží milosrdenství
www.apostol.cz – Časopis o Božím milosrdenství
www.nikodemovanoc.cz – (projekt vzniklý u kostela ve Slavkovicích)

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou