Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V únoru navštíví papež František Mexiko

Datum publikace2. 11. 2015, 13.23
TiskTisk

Cesta papeže Františka do Mexika začne 12. února 2016. Jedním z míst, které římský biskup navštíví, bude poutní místo Panny Marie Guadalupské. V těchto dnech o tom informovaly agentury.

Ciudad de México: Papež František dorazí do Mexika 12. února 2016. Při nedělní (1. listopadu 2015) mši svaté to řekl arcibiskup Ciudad de México Norberto Rivera. Kardinál neupřesnil délku trvání cesty. Uvedl však, že jedním z míst, které papež navštíví, bude poutní místo Panny Marie Guadalupské.

Podle místního tisku citovaného portálem Il Sismografo by se mohl papež v americké zemi zdržet necelý týden. V uplynulých týdnech také oznámil arcibiskup Costancio Miranda Weckmann, že papež navštíví město Ciudad Juárez na hranicích se Spojenými státy americkými. Město se nachází na břehu řeky Rio Grande naproti texaskému El Paso a se dvěma a půl miliony obyvatel je druhou největší společnou metropolí dvou zemí mezi Mexikem a USA. V médiích se často objevuje v souvislosti s dramatickou otázkou migrantů, kteří se pokoušejí překročit hranici.

Únorová cesta papeže Františka bude již čtvrtou v pořadí, která směřuje do Latinské Ameriky. V minulosti navštívil Mexiko pětkrát Jan Pavel II. a jednou Benedikt XVI.

Původně chtěl František navštívit Mexiko již před záříjovou cestou do Spojených států amerických a právě v Ciudad Juárez překročit hranici.

(zdroj: Il Sismografo; foto: CNA / Alan Holdren)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou