Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 45/2015

Datum publikace3. 11. 2015, 16.52
TiskTisk

Co se dočtete v novém vydání listu českých a moravských diecézí? Je tu další Katolický týdeník, ve kterém je má své místo oslava státního svátku na 28. října, Nechybí ani texty na palčivá témata dnešní doby: migrace, vztahy, výsledky synody o rodině či umění diskutovat. A závěrem? Rozhovor s M. Vášáryovou.

Medaili Za zásluhy dostal i biskup. Hned několik osobností spjatých s katolickou církví obdrželo 28. října na Pražskem hradě státní vyznamenání. Mezi nimi plzeňský biskup František Radkovský, zakladatelka hospicového hnutí Marie Svatošová a další.

Rodiny uprchlíků se ujal katolík. „Jsme na útěku a nemáme kde spát.“ S tímto vzkazem bloudila mlada syrská rodina s dítětem ulicemi Českého Brodu. Nakonec se jí ujal jeden z místních farníků. Dokonce je vzal k sobě domů. Jaký je příběh muže, který neváhal pomoci?

Téma: Umění diskuze. Jak si rozumět, nikoliv se přít? Prostor pro setkání, sdílení názorů a hledání Pravdy? Nebo nemilosrdná bitka s cílem vyhrát, pokořit, trumfnout? KT radí, jak se spolu lépe bavit.

Doma: Hledám partnera. Jak na to? Rádi byste navázali známost a váháte, zda si podat inzerát na seznámení? Zeptali jsme se Jana Vítka z Noemi, seznamky pro nezadané křesťany, jak postupovat. Hledání životního partnera je podle něj především hledáním živého vztahu s Bohem.

Perspektivy: Co přinesla synoda o rodině? (Nejen) katolická veřejnost s napětím sledovala biskupskou synodou o rodině. Jaký výsledek přinesla? KT nabízí dva úhly pohledu.

Magda Vášáryová: Dobro je vždy v menšině K tomuto rozhovoru přivedl KT jiný rozhovor: ten, který herečka a slovenská poslankyně poskytla ČT o uprchlické krizi. Politička, která nechce, abychom ji chápali jako moralistku, říká: „Vraťme se ke křesťanským hodnotám. A nebuďme naivní.“

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou