Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Paulínky vydávají novou knihu: On mě vede

Datum publikace4. 11. 2015, 12.12
TiskTisk

Nakladatelství Paulínky právě vydalo v přepracovaném překladu pomyslné pokračování knihy S Bohem v Rusku amerického jezuity Waltera J. Ciszka nazvané On mne vede.

Praha: Autor se v této knize opět vrací ke své zkušenosti ze sibiřských gulagů a z následného pobytu s omezenou možností pohybu v Rusku. A odpovídá na nejčastější otázku, kterou po svém návratu do Spojených států amerických slýchal: „Jak jste to všechno mohl vůbec přežít?“ Tato kniha je odpovědí všem. Autor v ní vydává svědectví o víře, která ho po celý čas nesla, o duchovních zápasech, jimiž mnohokrát prošel, a o velké Boží prozřetelnosti, jejíž péči opakovaně zakoušel.

On sám své svědectví v této knize uzavírá slovy: „Dokážu jen prostě a poctivě vyprávět, jak mě ony základní pravdy, jež jsem sám do hloubky poznal až po různých zkouškách a omylech, ony pravdy, které i v mém vlastním životě nabývaly na ceně jen postupně, po mnoha úzkostech duše a modlitebních rozjímáních, provedly dlouhými roky pochybností a vnitřní temnoty, strádání a utrpení. Doufám a modlím se, aby to, čemu jsem se sám naučil a co jsem pochopil až po tak dlouhé době a s takovými obtížemi, prospělo druhým. Bůh je velmi trpělivý učitel a já byl krajně tvrdohlavý žák. Nepochybuji však o tom, že jeho lekce, které jsem se v této knize snažil zopakovat, neposloužily jen mně, ale že mám s jejich pomocí prospět i druhým. A v této víře jsem se rozhodl sepsat tuto knihu.“

Knihy S Bohem v Rusku i On mě vede jsou dostupné v síti křesťanských knihkupectví v e-shopu Paulínek.

(autor článku: Andrea Hýblová, Paulínky)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou