Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 46/2015

Datum publikace10. 11. 2015, 16.26
TiskTisk

Nový Katolický týdeník se věnuje cestě kard. D. Duky do Arménie či oslavám 25 let Sekce pro mládež při ČBK. Tematická dvoustrana se tentokráte věnuje aktivitám oživujícím víru. Rozhodně byste si také neměli nechat ujít rozhovor s tím, kdo motivuje děti, aby přestaly brát drogy: M. Korandou, primářem dětského detoxu v pražské nemocnici sester boromejek.

Kardinál Duka za arménskými mučedníky. K míru a potlačení nevraživosti by mělo podle kardinála Dominika Duky přispět přátelství Česka a Arménie. Kardinál to řekl při setkání s arménským prezidentem Seržem Sargsjanem v Jerevanu.

25 let práce pro mládež. Čtvrtstoletí existence oslavila o víkendu Sekce pro mládež, kterou zřídila Česká biskupská konference, aby se jejím jménem věnovala péči o mládež.

Téma: Jak znovu nastartovat, oživit svou víru? Co dělat, když se z našeho duchovního života vytrácí nepozorovaně, zato vytrvale šťáva? O tom tentokrát pojednává tematická dvoustrana.

Kdo se modlí za nejmenší? Uvnitř nového vydání KT nalézají čtenáři přihlášku do společenství Modlitby za nejmenší. Hovořili jsme s P. Jiřím Kordou. Knězem a zároveň lékařem, který tuto modlitební skupinu doprovází.

Rozhovor: Jsem frajer, drogy nepotřebuju. Marian Koranda šéfuje jedinému českému dětskému a dorostovému detoxikačnímu centru v pražské nemocnici sester boromejek. Za tu dobu zažil útěky i úmrtí mladých narkomanů. Má velké charisma. Musí. Jeho hlavním úkolem totiž je motivovat děti, aby přestaly brát drogy.

Papež: chtěl jsem být řezníkem. Prozradil to sám František v rozhovoru pro holandský časopis Straatnieuws. Ten – stejně jako jeho český protějšek Nový prostor – slouží k podpoře bezdomovců, kteří ho prodávají.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou