Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sekce pro mládež ČBK slaví 25 let

Datum publikace10. 11. 2015, 16.51
TiskTisk

Čtvrtstoletí existence oslavila o víkendu (7. a 8. listopadu 2015) Sekce pro mládež České biskupské konference. Na Erlebachově boudě v Krkonoších se sešlo přes 200 bývalých i současných spolupracovníků. Byli pozváni i s rodinami, takže nechyběla ani padesátka dětí.

Špindlerův Mlýn: Hlavní části oslav proběhly v sobotu odpoledne a večer. Setkání zahájila společná bohoslužba, kterou sloužil olomoucký arcibiskup Jan Graubner, první delegát ČBK pro mládež. Následoval program, který zábavnou formou shrnul a připomenul 25 let působení Sekce.

Na náročné začátky vzpomenul P. Miroslav Šimáček a zázraky spojené s působením na Sekci připomněl P. Vít Zatloukal. Současný ředitel P. Jan Balík pak mj. poznamenal: „Novou zkušeností pro mě je, jak schopní spolupracovníci se dají mezi mladými najít.“

Program připomněl také důležité akce, které Sekce pořádá, lidé si prohlédli výstavu o historii Světových dnů mládeže, fotografie z posledního Světového dne mládeže v Rio de Janeiru nebo z různých kurzů animátorů a také ze Studijně-formačního kurzu.

Večer čekalo účastníky divadelní představení „Lúče otcovstva,“ které podle předlohy Karola Wojtyly předvedli herci z Teatra Colorata. Den završilo posezení a tanec u cimbálové Varmužovy muziky.

Při nedělní mši svaté na svou práci s mládeží vzpomínal biskup Jiří Paďour, který všem připomněl, že nejdůležitější je Ježíšova oběť za nás.

Účastníci se rozjížděli s vděčností, že mohli děkovat Bohu nejen za vykonané dílo, ale i za to, čím je služba pro mládež osobně obohatila a v čem je důležitým vkladem pro jejich současný život.

(zdroj: Anna Sýkorová, Sekce pro mládež ČBK; ilustr. foto: F. Jemelka, TS ČBK)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou