Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Evangelizační GODZONE TOUR 2015 poprvé v Česku

Datum publikace12. 11. 2015, 14.51
TiskTisk

Letošní evangelizační turné Godzone tour 2015 s názvem Změna atmosféry se bude konat ve dnech od 16. do 21. listopadu 2015 a poprvé zavítá i do České republiky. Jde o událost organizovanou již sedmým rokem v rámci Týdne Církve pro mládež, který každoročně vyhlašuje Rada pro mládež a Konference biskupů Slovenska.

Godzone tour 2015 tento rok zahrnuje návštěvu šesti měst: Poprad 16. listopadu (18.00, Poprad aréna), Košice 17. listopadu (18.00, ŠH Cassosport), Žilina 18. listopadu (18.00, Zimní stadion), Bratislava 19. listopadu (18.00, Hant aréna), Zvolen 21. listopadu (18.00, Zimní stadion) a vůbec poprvé v České republice Brno 20. listopadu (18.00, Městká hala Vodova). Vstup na program je pro všechny zadarmo.

Organizátoři přichází do každého města s více jak dvouhodinovým programem, pro každý rok originálním. Je plný mnoha hudebních, tanečních či divadelních představení a video projekcí. V rámci programu také zazní osobní svědectví lidí o svém životu s Bohem. “Celú produkciu staviame každý rok nanovo a etše k tomu, toto je po prvý krát, čo prichádzame s turné do Českej republiky, takže si myslím, že pre Brno to bude niečo celkom nové a verím, že tento večer prinesie ovocie. V programe sa objavia kapely ESPÉ, Heartbeat, Lamačské chvály a Godknows, so slovom vystúpi kňaz Ján Buc,” sdělila Ivana Šalgová z produkčního týmu akce.

V minulém roce byla celková účast na turné 16 000 návštěvníků a setkala se s velkým úspěchem: „Je krásne vidieť, ako ľudia, ktorí boli na turné a zažili tam, že sa ich Boh dotkol prichádzajú do svojich farností a túžia tam vytvárať spoločenstvá, modliť sa za svoje mesto a prinášať tam zmenu,“ říká I. Šalgová.

Godzone tour je jednou z aktivit velkého projektu Godzone, zastřešovaným Sdružením křesťanských společenství mládeže. Vznikl v roce 2009. „Začalo to pomerne malými evnajelizáciami pre birmovancov, nasledoval festival pre mladých, a keď prišiel čas skončiť s festivalom, prišiel prvý ročník Godzone tour. Nikto z nás na začiatku ani netušil do akých rozmerov sa to rozrastie, ale už na prvom turné sme videli, že to, čo robíme a ako to robíme, má zmysel, oslovuje to ľudí a privádza ich to k Bohu,“ zavzpomínala na začátky projektu I. Šalgová.

Dnes již projekt Godzone zahrnuje celou řadu činností, zaměřených na novou evangelizaci. Kromě každoročního evangelizačního turné Godzone tour organizuje také jednou do roka Godzone konferenci, provozuje školu pro animátory Godzone school, uskutečňuje malé misijní výjezdy ve farnostech Godzone mission, spravuje obchod s oblečením Godzone shop, každý měsíc přenáší prostřednictvím Godzone TV živý přenos chválových modlitebních setkání Zlomení, neustále vytváří nová videa a má za sebou i produkci celovečerního filmu dokumentárního charakteru Boh miluje Slovensko.

Godzone tým tvoří skupina mladých lidí z celého Slovenska, z různých malých i větších katolických společenství. „Všetci sme zažili, že Ježiš zmenil naše životy po každej stránke a preto o ňom túžime hovoriť,“ píší na svých stránkách organizátoři o motivacích pořádání této akce.

A co nám do České republiky vzkazují organizátoři Godzone tour 2015?

Veľmi sa na vás tešíme a sme zvedaví, aké to bude v Česku. Ďakujeme za pomoc a podporu všetkým, vďaka ktorým môže byť Godzone tour tohto roku v Brne. Veríme, že Pán Boh veľmi miluje Česko a má veľké plány s touto krajinou a preto je pre nás cťou, že môžeme prísť a pomôcť rozosievať Božie slovo a pozývať Božích synov a dcéry späť domov.“

Promo video Godzone tour 2015 ke zhlédnutí zde: www.youtube.com/watch?v=TgeKFVW0t5w.

Více na oficiálních webových stránkách: http://www.godzone.sk/.

Autor článku: Zuzana Lášková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou