Prohlášení předsedy ČBK k teroristickým útokům v Paříži

Přinášíme prohlášení předsedy České biskupské konference kardinála Dominika Duky k teroristickým útokům, které se staly v noci na sobotu (13. listopadu 2015) v Paříži. Vyzývá také k rozeznění zvonů ve všech farnostech, na památku obětí útoků.
Publikováno: 14. 11. 2015 12:38

Prohlášení předsedy České biskupské konference k teroristickým útokům v Paříži

Jsem hluboce otřesen tím, co se stalo během včerejší noci v Paříži. Myslím v modlitbě na všechny, kteří ztratili život, všechny, kteří o něj dosud bojují, jejich rodiny a blízké.

Prožíváme velkou bolest. Věřím však, že i tuto bolest provází naděje, naděje v živého Boha, který se postaví proti všem, kteří znevažují chrám Ducha Svatého, jímž je každý živý člověk.

Dominik Duka OP, předseda České biskupské konference

Kardinál Dominik Duka také vyzývá všechny farnosti, aby zítra (v neděli 15. listopadu 2015) ve 12 hodin rozezněly na památku obětí útoků zvony ve všech kostelích.

Prohlášení předsedy francouzské katolické biskupské konference k událostem ve Francii v českém překladu naleznete zde.