Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 47/2015

Datum publikace16. 11. 2015, 16.29
TiskTisk

Nový KT, který mimořádně vychází již dnes, reaguje na víkendový teror v Paříži a jeho následky. I tentokrát věnuje pozornost otázce migrace a na duchovní straně připomíná Slavnost Krista Krále. Příloha Doma se snaží odpovědět na otázku: Lze náboženství naučit?

Modli se za Paříž! Polední zvonění zvonů uplynulou neděli, které se rozlehlo Českou republikou, nebylo jen tradičním ohlášením modlitby Anděl Páně. Zvony zvaly k modlitbě za Paříž stiženou brutálními teroristickými útoky. Přinášíme reakce nábožnských autorit na teror ve francouzském hlavním městě.

Blízkovýchodní křesťany nikdo nechrání. Další z témat nového vydání Týdeníku.

Téma: Norimberk 1945 -mír je dílem spravedlnosti. Jen jsem plnil rozkazy. A válka? Ta je přece legální! Tak by se dala shrnout obhajoba nejednoho nacistického pohlavára. Mnozíz těch, kdo takto mluvili, by možná vyvázli bez trestu. Nebýt Norimberského tribunálu, který se na otázku viny začal dívat jinak. Přelomový soudní proces byl zahájen právě před sedmdesáti lety.

Perspektivy: Jak (ne)přistupovat k imigraci? Migrační krize, s níž se dnes Evropa potýká, představuje zřejmě největší výzvu současnosti. Existují základní principy,jimiž by se měla imigrační politika řídit?

Čas na putování s proroky. Duchovní strana tentokrát připomíná Slavnost Krista Krále – tedy že veškeré své úsilí bychom měli soustředit na Krista, počátek a konec všech věcí.

Rodinná příloha Doma: Jde náboženství naučit? Učíme děti „NÁBOŽENSTVÍ“ nebo je učíme ZNÁT BOHA? Má-li dítko základ z rodiny, bude náš úkol jednodušší…

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou