Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Registrace k Svatému roku milosrdenství spuštěna

Datum publikace18. 11. 2015, 15.40
TiskTisk

Bezplatná registrace, která je spuštěna na stránce www.im.va, má poutníkům pomoci ke klidnému a duchovnímu prožití událostí Svatého roku.  

Vatikán: Poutníci, kteří chtějí navštívit některou z velkých události Svatého roku milosrdenství nebo projít Svatou branou ve Vatikánu, se mohou již nyní registrovat na stránce www.im.va. Registrace má podle pořadatelů pomoci účastníkům ke klidnému prožití události. „Prvním motivem je umožnit, aby poutníci prožili tuto zkušenost v pokoji, jako zkušenost víry a modlitby. Druhým motivem je vyhnout se nekontrolovatelnému proudu poutníků a také mít možnost udělat běžné bezpečnostní kontroly velmi citlivým způsobem, aby se nedělaly zácpy,“ uvádí k tomu viceprezident římské organizace koordinující poutníky Mons. Liberio Andreatta.

Zaregistrovat se je možné jako jednotlivec nebo vedoucí skupiny v pěti světových jazycích. Další jazykové verze se připravují. Veškeré vstupenky jsou bezplatné.

Po vytvoření uživatelského účtu na stránce www.im.va se mohou zájemci přihlásit na některou z událostí, na níž se předpokládá velký počet věřících, jako je např. slavnost s důrazem na zasvěcené osoby (2. února 2015), kněze (3. června) nebo nemocné (12. června). Těchto oslav, jejichž úplný seznam naleznete v samostatném článku (viz příloha), se zúčastní i papež František.

Jednotlivci i skupiny se také mohou zaregistrovat k průchodu Svatou branou ve Vatikánu. Pro zájemce je připravena pěší pouť od Andělského hradu přes Via della Conciliazione až do Svatopetrské baziliky. „Nemá to být mechanická cesta (…) Papež František zve všechny ke konání skutků tělesného i duchovního milosrdenství a tedy k obrácení, k mimořádné a rozhodné změně vlastního života,“ vysvětluje hlubší smysl pouti Mons. Andreatta. Při registraci je třeba zvolit den pouti a přibližný čas, tj. zda poutník chce projít Svatou branou před či po poledni. Pokud se však podle organizátorů někdo nezaregistruje, neznamená to, že by nemohl branou projít.

Na stránce www.im.va je také možné požádat o bezplatné vstupenky na mimořádné audience s papeže Františkem, které proběhnou ve vybrané soboty.

Mimořádný Svatý rok milosrdenství začne v celé církvi 8. prosince 2015 a potrvá až do 20. listopadu 2016. Svaté brány se budou nacházet i v ostatních hlavních římských bazilikách a poprvé také ve všech diecézích na světě.

(zdroj: Radio Vaticana, www.im.va, foto: Mazur/catholicnews.org.uk)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou