Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V úterý 8. 12. zamíří do brněnské katedrály Průvod světla

Datum publikace4. 12. 2015, 8.26
TiskTisk

Průvod světla  vyjde v úterý 8. prosince 2015  v 18.50 hodin z Denisových sadů pod Petrovem do katedrály sv. Petra a Pavla v Brně.  Průvod se svícemi, lampiony a loučemi předchází slavnostní bohoslužbě v brněnské katedrále od 19.00 hodin, kterou bude slavit brněnský biskup Vojtěch Cikrle.  Právě v tento den otevře Svatý otec František  Svatou bránu v bazilice sv. Petra v Římě  a  zahájí tak  Svatý rok milosrdenství.

Brno: Světelné procesí se v Brně koná každoročně při příležitosti slavnosti Panny Marie počaté bez poskvrny prvotního hříchu a má symbolicky připomenout Pannu Marii jako první světlo, které se rozzářilo před příchodem Ježíše Krista. Tradici  založil v Jubilejním roce 2000 brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Učení o neposkvrněném početí Panny Marie vyhlásil papež Pius IX. za článek víry 8. 12. 1854. Tato nauka říká, že Matka Boží Maria byla v okamžiku svého početí zvláštní Boží milostí uchráněna dědičného hříchu.

(foto: Libor Teplý)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou