Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež vzkazuje do Afriky: Přijedu jako vyslanec evangelia

Datum publikace23. 11. 2015, 14.30
TiskTisk

Papež František zaslal video zprávu lidem do Keni, Ugandy a Středoafrické republiky - těsně před tím, než africký kontinent osobně navštíví.

Keňa/Uganda/SAR: Papež František se ve dnech 25. – 30. listopadu 2015 chystá navštívit africké státy Keňu, Ugandu a Středoafrickou republiku (SAR). V poselství, které dnes poslal lidem těchto zemí, vzkazuje: „Přijíždím jako vyslanec evangelia, abych zvěstoval lásku Ježíše Krista a jeho poselství smíření, odpuštění a míru.

V době, v níž žijeme, pokračuje ve vzkazu František, jsou věřící a všichni lidé dobré vůle povoláni k rozvíjení úcty jeden k druhému, vzájemnému porozumění a podporování. Všichni jsme členové jedné rodiny, všichni jsme Božími dětmi, zdůrazňuje papež.

Za vrchol své nastávající návštěvy označil plánované setkání s mladými lidmi, kteří jsou pro mír a pokrok daných zemí největší nadějí.

Ve zprávě pro Středoafrickou republiku papež  František zdůraznil nadšení ze své vůbec první návštěvy afrického kontinentu, a to nejen od dob svého pontifikátu. Upozornil také na to, že zde zahájí Svatý rok milosrdenství ještě před tím, než bude oficiálně zahájen v celé církvi.

Na závěr poselství pak poděkoval všem, kteří se podílí na přípravě jeho návštěvy, a vyzval k modlitbě za svůj pobyt v Africe, aby byl povzbuzením i zdrojem naděje pro všechny.

Video zpráva pro Keňu a Ugandu ke zhlédnutí zde.

(zdroj: Tiskové středisko Svatého stolce; foto: Jeffrey Bruno)

Autor článku: Zuzana Lášková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou