Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 48/2015

Datum publikace25. 11. 2015, 11.02
TiskTisk

Co naleznete v novém KT? Dobré čtení, samozřejmě... Ale konkrétněji? O adventu píše E. Steinová, nechybí ani rozhovor s kard. Ravasim či text o liturgické hudbě a kancionálech. Taktéž se můžete těšit na rozhovor s lidskoprávním aktivistou J. Eibnerem.

Rosu dejte, nebesa, shůry! Adventní čas nastává. „Jakmile nadejdou krátké dny a padají první vločky sněhu, do mysli se jakoby po špičkách vkrádají myšlenky na Vánoce. Už z toho slova samého vychází kouzlo, jemuž odolá jen málokteré srdce.” Perspektivy přinášejí zamyšlení Edity Steinové z roku 1939.

Advent v rodině: Trocha stresu? Patří to k tomu. Také příloha Doma si všímá období příprav na Vánoce. Nikoliv však návodem k úklidu domácnosti, ale k úklidu vztahů v rodině. Přinášíme také povídku, která je sice trošku smutná, ale plná naděje. Zkrátka adventní.

Kardinál Ravasi: Nepřijímat pravidla duelu, ale duetu. Kardinál Gianfranco Ravasi, prezident Papežské rady pro kulturu, navštívil minulý týden Plzeň. Stěžejním bodem jeho návštěvy byla přednáška Křesťanské kořeny evropské kultury a její budoucnost. KT nabízí rozhovor.

Křesťan nemá vždy jasnou odpověď. Změnily pařížské útoky evropskou společnost? Odpovídá pražský světící biskup Václav Malý.

Téma: Modlitba na notové osnově. Církev si připomněla sv. Cecílii, patronku duchovní hudby, všech muzikantů a zpěváků. Tedy i nás, kteří usedáme do lavic a otevíráme malé knížky v pevné vazbě –kancionály.

Křesťanská identita Evropy začala upadat dávno před migrační vlnou. Prahu navštívil viceprezident Křesťanské mezinárodní solidarity John Eibner, historik a lidskoprávníaktivista původem z USA. Řeč byla nejen o situaci na Blízkém východě.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou