Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Katolický týdeník povede Kateřina Koubová

Datum publikace26. 11. 2015, 10.45
TiskTisk

Katolický týdeník, nejčtenější katolické periodikum v ČR, povede od 1. ledna 2016 Kateřina Koubová. Stane se tak nástupkyní dosavadního šéfredaktora Antonína Randy, který noviny řídil od roku 2003.

Praha: Kateřina Koubová byla zvolena na 103. plenárním zasedání ČBK na základě podkladů odborné výběrové komise. Stane se v pořadí sedmou šéfredaktorkou tohoto periodika.

Jsme rádi, že do listu českých a moravských diecézí přichází osobnost, jakou je právě paní Kateřina Koubová,“ řekl předseda ČBK kardinál Dominik Duka. 

Ing. Kateřina Koubová v mediální sféře působí od roku 1997 a má zkušenosti z různých redakcí v ČR i zahraničí. Nejdéle, takřka 11 let, působila v MF DNES (ekonomická redakce) a také jako zpravodajka v Bruselu. Předchozí zkušenosti sbírala v redakcích ČTK, týdeníku Euro, Reuters France či info portálu Presseurop v Paříži. Je členkou poroty European Book Prize, která se uděluje v Bruselu. Vystudovala Mezinárodní vztahy na VŠE v Praze, mluví anglicky, francouzsky, italsky a rusky.

Katolický týdeník je oficiální tištěný týdeník České a Moravské církevní provincie. Informuje o dění v katolické církvi v ČR a ve světě. Zabývá se rovněž významnými událostmi v jiných církvích či ekumenickém hnutí. Je nejčtenějším katolickým periodikem v ČR. Má tři pravidelně vycházející přílohy: Perspektivy, Doma a diecézní zpravodajství.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou