Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zvoleno nové Předsednictvo ERC

Datum publikace26. 11. 2015, 16.20
TiskTisk

Dnes, 26. listopadu 2015, se sešlo 12. Valné shromáždění Ekumenické rady církví v ČR (ERC). Delegáti tohoto zasedání zde zvolili nové Předsednictvo.

Praha: Předsedou Ekumenické rady církví se opět stal Ing. Daniel Fajfr, M.Th., jinak také předseda Rady Církve bratrské, 1. místopředsedou byl zvolen Mgr. Daniel Ženatý, nově zvolený synodní senior Českobratrské církve evangelické, 2. místopředsedou ERC se stal Mgr. Petr Procházka, superintendent Evangelické církve metodistické.

Program na pražské Palmovce hostila církev Křesťanské společenství.

Ekumenická rada církví v České republice je společenstvím křesťanských církví, které vyznávají Pána Ježíše Krista jako Boha a Spasitele podle Písem Starého a Nového Zákona a usilují uskutečňovat své poslání společně ke slávě jednoho Boha, Otce i Syna i Ducha svatého.

Římskokatolická církev je přidruženou církví ERC.

(zdroj: tisková mluvčí ERC Sandra Silná, web ERC, foto: Jan Jackanič)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou