Lupa
Obsah Obsah
Portál

Halík víceprezidentem mezinár. věd. rady ve Washinghtonu

Datum publikace4. 12. 2015, 17.34
TiskTisk

Český filozof a nositel Templetonovy ceny prof. Tomáš Halík byl během svého pobytu v USA jmenován víceprezidentem celosvětově působící Rady pro výzkum hodnot a filozofie (Council for Research in Values and Philosophy) se sídlem ve Washingtonu DC.

Washington: Council for Research in Values and Philosophy je mezinárodní instituce, která sdružuje přední světové filozofy a vědce ve společenskovědních oborech, vytváří síť výzkumných týmů po celé planetě či organizuje mj. Světové kongresy filozofie, které se v minulosti konaly např. v New Yorku, Keni, Bogotě, Jeruzalémě a Athénách (příští Světový kongres filozofie se bude konat roku 2018 v Pekingu).

Prof. Halík se od roku 2011 podílel na jednom z mezinárodních výzkumných projektů této instituce a od počátku letošního roku je řádným členem Rady.

Rada působí celosvětově od sedmdesátých  let a roku 2013 byla v Athénách vyznamenána Cenou za globální dialog (Global Dialogue Prize). Na základě výzkumu světového kulturního dědictví a současných změn ve světě vydala na 300 svazků vědeckých prací.

(zdroj: Česká křesťanská akademie)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou