Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Web manzelstvi.cz v novém kabátku

Datum publikace15. 12. 2015, 9.46
TiskTisk

Buďte pochváleni všichni, kdo jste vydrželi, překonali těžká období a nevzdali vztah, protože jste nám ostatním příkladem… čteme pro povzbuzení na webových stránkách manzelstvi.cz, které spravuje Pastorační středisko – Centrum pro rodinu Arcibiskupství pražského. Aktualizovaný web byl spuštěn 8. prosince 2015, v den zahájení Svatého roku milosrdenství.

Praha: Při přechodu na novou aktuálnější verzi došlo k úpravě struktury webu tak, aby uživatele lépe navedla k obsahu. K lepší orientaci poslouží věcný a autorský rejstřík i možnost vyhledávání v textu. Podařilo se zachovat veškerý obsah webu s možností dalšího rozvoje a doplnění nových témat, například vznikla nová rubrika manželská společenství, kde bude možné sdílet zkušenosti, náměty na programy i získat podněty pro rozvoj a podporu manželského společenství.

Další novinkou webu manzelstvi.cz je jeho nové logo a celková grafická proměna. Logo vyjadřuje nejen iniciálu M, ale i jednotu dvou – nové My, které uzavřením manželství vzniká. Koláž z fotografií v záhlaví, rovněž ve tvaru loga, naznačuje, že manželství není jen projektem mládí, ale celoživotní společnou cestou ke zralé lásce. Manželé jsou nositeli života, když s láskou přijímají děti. Autorkou loga i nové grafiky je Kateřina Kovářová ze studia Grafis. Grafickým prvkem se stala část loga – šipka, jež ukazuje na základní charakteristiky manželství. Láska, úcta, věrnost a plodnost byly zdůrazněny v záhlaví webu od jeho počátku – v nové úpravě zvou přímo k obsahu.

Logo také připomíná stan, vždyť manželství je bezpečný prostor, kde je možné zakusit stabilitu a blízkost. Zároveň evokuje výstup na horu, kterému se život v manželství mnohdy podobá. Spuštění nové aktualizace webu manželství v den zahájení Roku milosrdenství je víc než symbolické. Vždyť právě manželství a rodina jsou školou, ve které se učíme odpouštět a přijímat i se svými chybami a hříchy. 

Vlastní obsah stránek tvoří průběžně aktualizovaný souhrn článků. Při prohlížení se návštěvníci zaměřují na texty, týkající se zásnub a svatby. Stránky však nabízejí širokou škálu dalších článků od citací církevních dokumentů přes krátké odborné statě po široký výběr textů pro povzbuzení a poučení.

(Zdroj: Jana Šilhavá)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou