Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Lidé mohou k Vánocům darovat vzdělání dětem v Indii nebo Kongu

Datum publikace21. 12. 2015, 11.02
TiskTisk

Projekt Darujeme vzdělání nabízí možnost dát pod stromeček školné dětem v Indii nebo Kongu. Pomoci lze zakoupením dárkových poukazů na stránkách www.darujmevzdelani.cz. Během tří let existence projektu bylo přes projekt uhrazeno například 46 týdnů školného v Kongu nebo 40 týdnů internátu pro indické chlapce.

Praha: „Máte boty? Přejte si k Vánocům boty pro někoho, kdo žádné nemá a kdo Vánoce nikdy neslavil,“ píše se na stránkách projektu, který realizuje Salesiánská asociace Dona Bosca (SADBA). Dárkové poukazy pokrývají celou škálu potřeb jakkoli souvisejících s podporou vzdělání, například ´bez bot se nám půjde do školy těžko´ či ´s prázdným žaludkem se učit nedá´.

Projekt vznikl na základě mnohaletých zkušeností salesiánů s pomocí dětem v rozvojových zemích. „Vzdělání je zcela klíčové pro to, aby se v dané lokalitě něco změnilo k lepšímu,“ vysvětluje iniciátorka projektu Jana Škodová. Projekt Darujme vzdělání reaguje na konkrétní problémy, se kterými se salesiánští dobrovolníci v rozvojových zemích denně setkávají a snaží se odstranit překážky bránící v daném místě vzdělávání dětí a mladých lidí.

„Dobrovolník působí třeba rok v Kongu v centru pro děti ulice a vnímá konkrétní potřeby, které tam jsou. Vrátí se a řekne: děti tam potřebují nové boty, chybí jim školní pomůcky a pár z nich nemá jak zaplatit školné. My to reflektujeme, do projektu zahrneme a dárci pak mohou podpořit tyto konkrétní věci,“ objasňuje koordinátorka projektu Iveta Sochorová.

Dárkové poukazy z projektu Darujme vzdělání mohou být ideálním řešením pro všechny, kdo mají problém s výběrem dárků pro své blízké.

Více informací o projektu Darujme vzdělání a občanském sdružení SADBA, která projekt realizuje, naleznete na stránkách www.darujmevzdelani.cz  a  www.sadba.org.

(zdroj: Iveta Sochorová, SADBA; foto: chlapci z Indie podpoření skrze projekt Darujeme vzdělání)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou