Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskupové se setkají s osamělými, nemocnými či bezdomovci

Datum publikace23. 12. 2015, 11.35
TiskTisk

I o letošních vánočních svátcích biskupové českých a moravských diecézí dodrží tradici zvláštních setkání s lidmi bez domova, seniory, uprchlíky, osamělými či nemocnými.

Velmi aktivní v pořádání takovýchto setkání je komunita Sant´Egidio. Ta pohostí na Hod Boží vánoční při Vánočním obědě na třech místech v Praze na 400 lidí na okraji společnosti. V Arcibiskupském paláci oběd zahájí kardinál Dominik Duka. Hosty budou lidé bez domova, senioři, uprchlíci a postižení. Na Štěpána, 26. prosince 2015, uspořádají obdobnou akci za účasti biskupa Vojtěcha Cikrleho i v Brně.

Další akce potom pořádá Charita. Na Štědrý den to bude v Olomouci, za účasti arcibiskupa Jana Graubnera (spolupořádá komunita Sant´Egidio), a v Plzni se zdejší biskupem Františkem Radkovským.

Litoměřický biskup Jan Baxant zase ani letos nezapomene na nemocné, které navštíví 24. prosince 2015 přímo u jejich lůžek ve zdejší nemocnici.

(Zdroj: weby diecézí, komunita Sant´Egidio; ilustrační foto)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou