Lupa
Obsah Obsah
Portál

Plzné znění poselství papeže k Světovému dni míru 2016

Datum publikace22. 12. 2015, 12.40
TiskTisk

Na 1. ledna 2016 připadá Světový den míru. Papež František vydal při této příležitosti poselství, které zde naleznete v plném znění a českém překladu.

I přes všechno zlé, co se dnes ve světě děje, přes všechny války, terorismus a pronásledování, je papežův vzkaz plný naděje, a to zvláště v kontextu již započatého Svatého roku milosrdenství. Vyzývá k překonání lhostejnosti, která vede k fatálním důsledkům. Obrací se zde i na představitele států a vlád, které motivuje ke konkrétním gestům, k tomu, aby byli odvážní.

Bůh není lhostejný! Bohu na lidstvu záleží, Bůh ho neopustí! Tímto svým hlubokým přesvědčením bych chtěl na začátku nového roku doprovodit svá přání hojných požehnání a míru jako znamení budoucí naděje pro všechny muže a ženy, pro všechny rodiny, lidi a národy na celém světě, jakož i pro všechny hlavy států a vlád a pro náboženské představitele. Neztrácejme naději, že rok 2016 nás všechny zastihne, jak se na různých úrovních plně a s důvěrou nasazujeme pro vytváření spravedlnosti a pracujeme pro mír. Ano, mír je Božím darem i dílem člověka. Mír je Božím darem a zároveň je svěřen všem lidem, kteří jsou povoláni, aby ho vytvářeli,“ píše papež František v poselství.

Čtěte dál v příloze.

(ilustrační foto: Vjpaul / Creative commons)

Soubory ke stažení

Autor článku: Zuzana Lášková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou