Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Diecézní muzeum v Brně dětem

Datum publikace11. 1. 2016, 15.19
TiskTisk

Pracovníci Diecézního muzea v Brně vytvořil pro nejmladší návštěvníky sousední katedrály sv. Petra a Pavla a jejího přilehlého areálu novinku - tištěného dětského průvodce nazvaného Procházka po Petrově pro nejmenší.  Děti  provází historií stavby, její architekturou i výzdobou fiktivní postavy Petra a Miriam.

Brno:  Jméno Petra odkazuje na patrocinium katedrály sv. Petra a Pavla, Miriam pak, jako hebrejská podoba jména Marie, symbolizuje další významné brněnské mariánské chrámy. Netradiční tištěný průvodce díky provedení ve formě komiksu v kombinaci s reálnými fotografiemi získal pro děti atraktivní podobu. Průvodce obsahuje rovněž několik praktických úkolů přizpůsobených dětskému čtenáři. Nejmladší návštěvníci jsou  tak zábavnou a jednoduchou formou seznámeni nejenom s místy a artefakty na brněnském Petrově, ale rovněž s některými reáliemi z historie, dějin umění, křesťanství a kultury obecně. První ohlasy napovídají, že se Diecézní muzeum tímto počinem vydalo správným směrem.

Průvodce pro nejmenší je další aktivitou Diecézního muzea, která je určena nejmenším návštěvníkům. V uplynulém roce 2015 se činnost pracovníků muzea se soustředila nejen na jednotlivé dětské návštěvníky, ale též na ucelené školní a zájmové skupiny. Jak říká Václav Lunga, zástupce ředitele muzea: „Programová nabídka našeho muzea byla loni  rozšířena na sedm výukových programů, kterých se zúčastnilo téměř  750 dětí a studentů. Speciálně pro děti z prvního stupně základních škol nabídlo muzeum školám postní (Příběh Velikonoc) a adventní (Advent – připravujeme se na Vánoce) programy. Oba programy navštívily téměř  dvě stovky žáků.  Nově se v nabídce objevil též výtvarný program Okno do nebe, který si začíná získávat oblibu dětí i jejich pedagogů. Dalších přibližně 600 dětí ve skupinách se svými pedagogy, katechety či kněžími využilo nabídky komentovaných prohlídek katedrály sv. Petra a Pavla a stálé expozice Diecézního muzea Vita Christi.“

Také letos se mohou nejmenší návštěvníci těšit na řadu novinek a překvapení.

Více zde: http://brno.biskupstvi.cz/petrov/.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou