Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež pozval lidi bez domova na představení v cirkuse

Datum publikace14. 1. 2016, 14.08
TiskTisk

Dva tisíce lidí bez domova se dnes odpoledne v Římě účastní představení Rony Roller Circus. K dispozici jim budou na místě také lékaři.

Řím: „Lidé, kteří dělají představení v cirkuse, vytvářejí krásu. A to dělá duši dobře. Vždyť tolik potřebujeme krásu!“ Těmito slovy se před rokem obrátil na pracovníky cirkusů papež František. Aby nabídl setkání s touto krásou také těm, kdo jsou v obtížných situacích, pozval skrze svůj úřad apoštolského almužníka dva tisíce lidí bez domova na představení v severozápadní části Říma. Na místě bude rozestavěna také mobilní nemocnice, kde bude možné využít služeb lékaře. Přítomní na závěr dostanou svačinu.   

„14. ledna 2016 odpoledne bude dána chudým, lidem bez domova, uprchlíkům, jedné skupině vězňů, těm nejpotřebnějším spolu s jejich dobrovolníky, možnost účastnit se cirkusového představení. Rony Roller Circus na ulici Torrevecchia poskytl pro tuto příležitost všech 2 tisíce míst svého velkého stanu,“ uvádí oficiální zpráva úřadu almužníka. 

Představení zahájí jeden muž bez domova, který zazpívá píseň věnovanou papeži Františkovi. Tato píseň bude podle zprávy „modlitbou i poděkováním Svatému otci za toto nové gesto blízkosti každému z nich“.

„Dar, který nabídnou umělci v cirkuse, (…) bude pro naše nejchudší bratry a sestry také povzbuzením v překonávání hořkostí a obtíží života, jež se často zdají příliš velké a nepřekonatelné.“

„Naši potřební bratři a sestry,“ píše se ve zprávě, „budou moci během akce navštívit lékaře a zdravotní personál poslaný vatikánskými zdravotními službami. Na místě bude pojízdný karavan a sanity z Vatikánu.“

Papež František povzbuzuje všechny křesťany, aby se zvláště v probíhajícím svatém roce zaměřili na skutky milosrdenství vůči těm, kdo jsou potřební.

(zdroj: Vatican Insider; foto: Daniel Horacio Agostini / CC BY-NC-ND)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou