Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskupové jsou v Praze na 104. plenárním zasedání

Datum publikace18. 1. 2016, 18.53
TiskTisk

Ve dnech 19. a 20. ledna 2016 se v Praze uskuteční 104. plenární zasedání českých a moravských biskupů. Samotnému pracovnímu setkání bude předcházet dnešní (pondělí 18. ledna 2016) ekumenická bohoslužba v kostele sv. Vojtěcha.

Praha: Při tomto tradičním lednovém setkání se účastníci tentokrát mj. seznámí s aktuálním děním v církvi, jednat se bude i o aktivitách spojených se Svatým rokem milosrdenství či se zde představí nová šéfredaktorka Katolického týdeníku Kateřina Koubová.

Biskupové rovněž obdrží informace o činnosti jednotlivých komisí ČBK za rok 2015 a práci Sekce pro mládež. Též se seznámí s novou publikaci J. Zemana, J. Šrajera a J. Kotvrdy Doprovázení mladých manželů ke zralému vztahu.

Účastníci setkání projednají účast na Katholikentagu v Lipsku a získají informace o slavení výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě.

Ekumenická slavnost v dejvickém kostele sv. Vojtěcha proběhne dnes od 18.00, při příležitosti Týdne modliteb za jednotu křesťanů se zde sejdou nejvyšší představitelé křesťanských církví. Předsedá kardinál Dominik Duka, kazatelem je Petr Procházka z Evangelické církve metodistické.

 

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou