Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Co dělal Bůh před stvořením světa? Papež odpovídá dětem

Datum publikace19. 1. 2016, 14.27
TiskTisk

Jezuitské nakladatelství v Chicagu vydává novou knihu papeže Františka, tentokrát pro děti. Nese název Milý papeži Františku a obsahuje odpovědi Svatého otce na dopisy od dětí z celého světa. Prodávat se začne 25. února 2016.

USA/Vatikán: Chicagské nakladatelství Loyola Press vydává sbírku dopisů a kreseb 31 dětí ve věku od 6 do 13 let adresovaných papeži Františkovi. V anglické verzi vychází pod názvem Milý papeži Františku ('Dear Pope Francis'), v italské verzi jako Láska před světem (“L’amore prima del mondo“).

Děti se často ptají na otázky, nad nimiž si i dospělí lámou hlavu. „Jsou to těžké otázky,“ přiznal i sám papež s úsměvem.

Co Bůh dělal před stvořením světa? „Bůh miloval.“ A proč se moji rodiče někdy hádají? „Jsou to lidé.“ Tak zní některé z otázek a odpovědí obsažené v nové knize.

Nakladatelství Loyola nasbíralo dopisy od dětí z celého světa, včetně například Albánie, Číny, Nigérie, Filipín či Sýrie, z nich pak 31 vybralo k publikování. P. Antonio Spadaro, redaktor jezuitského časopisu La Civiltà Cattolica, se pak setkal soukromě se Svatým otcem, který mu na dopisy odpověděl.

Kniha se začne prodávat od 25. února 2016 v USA, Itálii, Španělsku, Mexiku, Polsku, Indonésii, Indii a na Filipínách. V březnu se pak rozšíří do dalších zemí světa.

Kniha už má i svůj trailer, na který se lze podívat zde.

(zdroj: Vatican Radio)

Autor článku: Zuzana Lášková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou