Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Letošní Tříkrálová sbírka přinesla rekordní výsledek

Datum publikace4. 2. 2010, 11.00
TiskTisk

Charitní tříkráloví koledníci vysbírali do celkem patnácti a půl tisíce kolednických pokladniček částku 67.526.663 korun. Letošní rok tak přinesl rekordní výsledek v dosavadní, v celostátním měřítku již desetileté historii sbírky.

Praha: 'Výsledek Tříkrálové sbírky 2010 nás velmi mile překvapil a povzbudil. Především je ale pro Charitu závazkem, že veřejnost a dárci věří, že se pomoc dostane opravdu těm nejpotřebnějším,' uvedl Oldřich Haičman, ředitel Charity ČR. Výtěžek Tříkrálové sbírky je určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně znevýhodněným skupinám, a to zejména v regionech, kde se sbírka koná. Přibližně desetina výnosu sbírky je určena na humanitární a rozvojovou pomoc do zahraničí.

Do sbírky je možné nadále přispět prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, Charita obdrží z této částky 27 Kč) anebo bankovním převodem nebo poštovní poukázkou na konto 66008822/0800 u České spořitelny. Do sbírky lze přispět také prostřednictvím systému PaySec ze stránek www.trikralovasbirka.cz. Zde naleznete i podrobné výsledky.

 

Více informací naleznete na www.trikralovasbirka.cz a v přiložené tiskové zprávě.

 

TS ČBK informoval Jan Oulík

tiskové oddělení Charity ČR
tel.: + 420 603 895 984

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou