Lupa
Obsah Obsah
Portál

Prosba ČBK o pomoc při povodních

Datum publikace19. 5. 2010, 14.00
TiskTisk

Na situaci v zaplavených oblastech Zlínského a Moravskoslezského kraje dnes (19. 5. 2010) reaguje svou výzvou předseda České biskupské konference (ČBK) Mons. Dominik Duka OP.

Praha: Na výzvu olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera, předsedy Rady ČBK pro charitu a misie a místopředsedy ČBK, se Česká biskupská konference obrací k diecézím v České republice a diecézním charitám, ale také k jednotlivcům s prosbou o pomoc občanům v zaplavených oblastech Zlínského a Moravskoslezského kraje.

Příspěvek ke zmírnění vzniklých škod je možné zaslat na sbírkové konto Diecézní charity ostravsko-opavské: 5015003434/5500 u Raiffeisenbank, variabilní symbol: 333.

Vítána je rovněž pomoc při odstraňování škod, kdy bude zapotřebí přiložit ruku k dílu. Jako křesťané chceme svou solidaritu s oběťmi a poškozenými vyjádřit také modlitbou. Rádi bychom poděkovali Armádě České republiky, Policii ČRHasičskému záchrannému sboru ČR za obětavou pomoc občanům těchto oblastí, a to nejen těm, kteří se hlásí k naší víře.

Arcibiskup pražský Dominik Duka OP, předseda ČBK

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou