Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Dopis ČBK státním činitelům v souvislosti s povodní

Datum publikace9. 8. 2010, 14.00
TiskTisk

Arcibiskup Dominik Duka OP, předseda České biskupské konference (ČBK), a arcibiskup Jan Graubner, delegát ČBK pro práci Charity, zaslali představitelům státu dopis s poděkováním za podporu oblastí postižených povodní ze strany státu. 

Praha: Arcibiskup Dominik Duka a arcibiskup Jan Graubner zaslali prezidentovi republiky, premiérovi, ministrovi vnitra, ministrovi obrany, hejtmanovi Libereckého kraje a hejtmance Ústeckého kraje dopis, v němž vyjádřili 'poděkování za projev velké účasti postiženým povodním v severních Čechách, mezi kterými se nalézá i značný počet věřících naší římskokatolické církve.'

'Česká biskupská konference se po včerejších telefonických konzultacích připojuje k podpoře regionů, zasažených přírodní katastrofou, a to především prostřednictvím a díky Charitě ČR nejen v rámci Litoměřické diecéze, kde se nalézají postižené oblasti, ale připojí se i další diecézní charity. Rovněž tak se připojí celostátní sdružení Charita ČR. Nejedná se jen o finanční pomoc, ale i o nasazení potřebné techniky jako jsou např. vysoušecí agregáty a o pomoc dobrovolníků při úklidu a očistě.

První dny jako vždy patří profesionálním zásahovým jednotkám a teprve potom mohou nastoupit dobrovolníci z našich řad. Sdělujeme tímto, že naši charitativní pracovníci jsou k této pomoci připraveni,' říkají v dopise předseda a místopředseda ČBK.
 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou