Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež posílá zaplavenému severu Čech osobní dar 25.000,- €

Datum publikace17. 8. 2010, 20.00
TiskTisk

Papež Benedikt XVI. osobně přispěje darem 25.000,- € na povodně, které v minulých dnech zasáhly severní Čechy.  Apoštolská nunciatura v Praze o tom dnes, v úterý 17.  8. 2010, v odpoledních hodinách informovala litoměřického biskupa Mons. Jana Baxanta a generálního vikáře litoměřické diecéze P. Stanislava Přibyla CSsR.

Litoměřice: Svatý otec tak reaguje na žádost litoměřického biskupa, který jej oslovil dopisem minulý týden ve čtvrtek.  Finanční dar papeže bude rozdělen mezi potřebné prostřednictvím Diecézní charity Litoměřice.

'V našich zeměpisných šířkách se jedná o bezprecedentní událost,' zdůrazňuje generální vikář P. Stanislav Přibyl. 'Z toho je vidět, že církev nestojí při těchto živelných katastrofách stranou, ale že je od počátku v centru dění a pomáhá. Pomoc je určena všem lidem postiženým povodní, není to pomoc církve sobě samé,' dodal.

Dalšími dárci, kteří přispěli postiženým bleskovou povodní v severních Čechách, je Fond německých katolíků Renovabis, který  věnoval 30.000,- €, Arcibiskupství pražské 250.000,- Kč, Česká biskupská konference 100.000,- Kč, Biskupství českobudějovické 20.000,- Kč a další dárci přibližně 30.000,- Kč. Na charitním kontě je kromě výše uvedených darů zatím 2 420 410,- Kč.

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou